Domnul Niță Ionel, Manager General al companiei Promotion Business Team, și-a început afacerea de distribuție și vânzare de profiluri și accesorii din PVC în anul 2006. În 2013, a achiziționat o linie de producție pentru accesorii PVC, iar acum activitatea dumnealui s-a extins la administrarea a trei companii ce însumează 20 de angajați.

Promotion Business Team și-a început colaborarea cu ProCredit Bank în urmă cu trei ani de zile, când a accesat o linie de credit. Prelungirea și majorarea anuală a liniei de credit au contribuit la dezvoltarea afacerii. Domnul Niță apreciază la relația avută cu ProCredit Bank transparența în comunicare și calitatea personalului băncii.

În 2014, domnul Niță a fost interesat de achiziția unor echipamente noi și eficiente energetic, dintre care făcea parte și o mașină CNC, pentru îmbunătățirea productivității afacerii sale. În acest context, creditul ProEco de la ProCredit Bank a fost soluția de finanțare adaptată nevoilor afacerii sale. În consecință, a aplicat pentru un împrumut de 605.000 Lei în septembrie 2014 (aproximativ 135.000 Euro). Finanțarea a fost destinată achiziției mai multor echipamente moderne, inclusiv a mașinii CNC mai sus menționate, iar compania administrată de domnul Niță a acoperit diferența de preț, 121.000 Lei (aproximativ 27.500 Euro) din fonduri proprii.

Prin intermediul creditului ProEco de la ProCredit Bank am achiziționat o nouă linie de producție pentru confecționarea de ferestre din PVC, compusă din mai multe echipamente moderne, inclusiv un CNC pentru debavurat. Cu ajutorul acestor echipamente, pot reduce consumul de curent electric și, concomitent, crește producția” a explicat domnul Niță. ” Am remarcat performanța noilor echipamente încă din prima lună de operare, primul efect fiind reprezentat de creșterea eficienței energetice. Am remarcat acest aspect prin faptul că s-a înregistrat o scădere a consumului de curent electric cu 20% pentru compresor, care a fost achiziționat ca fiind parte din linia de producție. Mai mult, producția a devenit mai eficientă. Putem produce acum o cantitate dublă de produse și putem astfel susține mai bine cererea pe care o înregistrăm, aflată în continuă creștere. Ca urmare a acestui fapt, vânzările noastre au crescut cu 30% după instalarea și punerea în funcțiune a noilor echipamente.”  a adăugat domnul Niță.

Cu ajutorul noilor tehnologii, calitatea produselor a crescut, prin eliminarea erorilor umane, contribuind, de asemenea, la competitivitatea companiei Promotion Business Team pe piața în care activează. Pentru viitor, domnul Niță are în plan să atragă noi clienți, de pe piața din străinătate.

Odată cu creșterea competitivității produselor noastre, consider că anul următor vom fi pregătiți să exportăm o parte din producția de profiluri PVC. Consider că este recomandat să investești în astfel de echipamente care ajută la realizarea unor produse finite de înaltă calitate și, privind pe termen lung, costurile reduse de mentenanță ale acestor echipamente vor fi corelate cu impactul scăzut avut asupra mediului înconjurător.” a adăugat domnul Niță.

 

”Pentru companiile care doresc să își îmbunătățească costurile de producție și calitatea produselor finite, consider că echipamentele eficiente energetic reprezintă varianta optimă de atingere a acestor obiective, iar creditul ProEco de la ProCredit Bank este soluția financiară potrivită pentru acest demers.” a concluzionat domnul Niță, încurajând și alte companii să investească în echipamente moderne și eficiente.