Eficienta energeticaEficiența energetică

Ce înseamnă eficienţa energetică ?

Eficienţa energetică este un termen foarte larg care se referă la multele modalităţi prin care putem obţine acelaşi beneficiu (lumină, încălzire, mişcare, etc.) folosind mai puţină energie. Domeniul acoperă automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătăţite, izolarea mai bună a caselor, clădirilor şi o gamă largă de alte tehnologii. Pentru că economisirea energiei înseamnă şi economisirea banilor, eficienţa energetică este foarte profitabilă.

 

Energie regenerabilaEnergia regenerabilă

Ce este energia regenerabilă?

Lumina, căldura, transportul și producția industrială sunt bazate pe energie, fiind indispensabile atât pentru activitățile curente, cât și pentru cele industriale. Însă resursele naturale energetice (petrolul, cărbunele și gazul) sunt epuizabile.

Energiile regenerabile sunt considerate cele care provin din surse care fie se regenerează de la sine în scurt timp, fie sunt surse practic inepuizabile. Acestea sunt produse prin transferul energiei rezultate din procese naturale regenerabile. Astfel, energia luminii solare, a vântului, a apelor curgătoare, a proceselor biologice și a căldurii geotermale pot fi captate prin diferite procese.

Energia regenerabilă ne permite să ne diversificăm sursele de energie și să reducem dependența excesivă față de gaz, petrol și cărbune, resurse care sunt epuizabile și care au un impact negativ asupra mediului înconjurător. Aceasta este calea cea mai sigură spre reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și spre sporirea siguranței alimentării cu energie.

 

ReciclareMăsuri ce protejează mediul înconjurător

Măsurile ce protejează mediul înconjurător cuprind o gamă largă de posibile investiții prin care impactul negativ asupra mediului înconjurător este diminuat. În cadrul acestor măsuri se încadrează și susținerea agriculturii organice sau investiții precum cele în vehicule de transport marfă cu emisii reduse de noxe sau în stații de tratare a apei.